lauantai 1. helmikuuta 2014

Yösyöttö


Syyskuun 9. 2010 - jonnanlukunurkkaus
Tänä vuonna ilmestynyt Eve Hietamiehen Yösyöttö, on ensimmäinen lukunurkkauksen kirja =) Luin kirjan elokuussa parissa päivässä, vei niin mukanaan, että oli pakko lukea nopeasti, sivuja kirjassa on 383. Kirjoitan tähän alkuun kirjan takakannesta mistä kirja kertoo, jotta saatte hyvän tuntuman kirjasta.
“Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevisuutensa ydinperheenä.”
Todella hyvä kirja. Aihe oli mukavan arkinen, mutta kirjoitettu aivan uudella näkökulmalla:mies yksinhuoltajana. Tämä näkökulma tekee kirjasta siinä mielessä erilaisen, että kirjoja on paljon raskaudesta, äitiydestä ja raskaudenaikaisista kokemuksista, mutta tämä oli ainakin minulle ensimmäinen, jossa mies jää yksin lapsen kanssa. Kirja on realistinen ja minusta tuntui koko kirjan ajan kaikki niin todelliselta. Antin arkea pienen lapsen kanssa kuvataan juuri sellaisena kuin arki lapsen kanssa oikeasti on, tai ainakin mitä olen todellisessa elämässä seurannut sivusta. Muutenkin tuli olo kuin tuntisin Antin ja Paavon, voisivat melkein tulla kadulla vastaan ja olisi oikein luontevaa kysyä mitäs teille Paavon kanssa kuuluu? =) Ihan kuin keneltä tahansa tuttavalta =)
Yösyöttöä voisi kuvailla eräänlaiseksi selviytymisoppaaksi, mutta mukavassa ja hauskassa romaanin muodossa. Kirja sopii sekä miehille, että naisille oikein hyvin. Mies voi myös jäädä joskus yksin vastasyntyneen kanssa ja tämä kirja voisi olla silloin paikallaan, vähän kuin vertaistueksi, vaikka ei tosi tapahtumiin perustukaan. Vaikka aihe on “vakava” kirjassa on myös paljon huumoria, joka rikastuttaa kirjaa ja tekee siitä hauskan.
Teksti on helppolukuista ja vie totaalisesti mukanaan. Yösyöttö on tunteikas, ihana, hellyyttävä ja puhutteleva. Oikein mainio lukukokemus. Jopa mieheni joka lukee aika vähän ja hieman yksipuolisestikin ( hiukan olen jo saanut häntä avartamaan lukumaailmaansa ;) ) lupautui lukemaan Yösyötön.
Itse en ole ennen lukenut Eve Hietamiehen kirjoja, mutta taidampa perehtyä hänen aiempaan tuotantoonsakin. Todella hienosti kirjoitettu ja yhdistetty vakavaa asiaa, huumoria ja erilaista näkökulmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...