lauantai 1. helmikuuta 2014

Niin monta Mount Everestiä

Elokuun 21. 2012 - jonnanlukunurkkaus
Nyt on ollut kuulkaas niin kiiruinen kesä, etten ole paljon kirjoja ehtinyt lukemaan. Vanhemmalle koirallemme Fiinalle syntyi pentuja heti kesäkuun alussa ja pentutouhut veivät koko kesän, mutta oli se ihanaa hoitaa pieniä kultsuvauvoja :) No nyt on pennut maailmalla uusissa kodeissa ja on kauhea kasa kirjoja odottamassa lukuvuoroa. Kolmisen kirjaa olen kesän aikana lukenut, mutta nyt ajattelin kirjoittaa kirjasta jonka luin toukokuussa.
Diana & Victoria Websterin yhdessä kirjoittama Niin monta Mount Everestiä ilmestyi viime vuonna ja siinä on 281 sivua. Kirja on elämänkerta ja se on jaettu kahteen osaan Dianan (äiti) ja Victorian (tytär) näkökulmista. Ensin kertoo Diana ja sitten Victoria. Victoria sai syntyessään CP-vamman. Vamma ei ollut vaikea, muttei kukaan uskonut hänen saavuttavan jo lapsena muodostunutta haavetta tulla lääkäriksi. Monien mutkien kautta Victoria pääsi kuin pääsikin lääketieteelliseen. Opiskeluaikana tuli uusia vastoinkäymisiä ja monet kehottivat häntä lopettamaan opintonsa ja luovuttamaan opiskelupaikkansa jollekin josta voisi tulla oikea lääkäri. Jopa hänen omat opettajansa olivat sitä mieltä, että Victoria ei voisi koskaan toimia lääkärinä jos edes valmistuisi.
Victoria valmistui lääkäriksi. Hän on toiminut lääkärinä Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa. Hän sai ensimmäisenä Pohjoismaissa päivystyslääketieteen erityispätevyyden.
Kirja kertoo Victorian ja hänen äitinsä Dianan näkökulmista Victorian elämästä, iloista ja suruista, haastavasta tiestä läpi ennakkoluulojen Victorian haaveeseen tulla lääkäriksi, olla lääkäri, auttaa, hoitaa ja pelastaa ihmisiä. Kirja on todella hyvä ja voin suositella sitä kaikille. Se tekee vaikutuksen ja pistää ajattelemaan tätä maailmaa…Niin monta Mount Everestiä on nopealukuinen ja vaikka teksti on vakavaa, on siellä myös iloa ja onnistumisia. Kirja antaa varmasti kaikille lukijoilleen jotain. Jollekin toivoa, uskoa ja kannustusta jopa motivaatiota, jollekin kirja saattaa olla vain hyvä lukukokemus, jollekin se voi herättää ajatuksia tämän päivän maailmasta, jollekin jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...