lauantai 28. helmikuuta 2015

Viveca Sten: Syvissä vesissä, Sisäpiirissä ja Pinnan alla

Onkin pitkä aika taas kun olet kirjoittanut blogiini...mutta olen sentään lukenut vaikka en ole ehtinyt kirjoittaa. Nyt ajattelin kompensoida tätä, ja kirjoittaa kolmesta kirjasta :)

Luin tuossa vuoden vaihteen aikana Viveca Stenin kaikki kolme Suomeksi ilmestynyttä kirjaa. Ensimmäinen on Syvissä vesissä, toinen Sisäpiirissä ja kolmas Pinnan alla. Tykkäsin kaikista! :)

Syvissä vesissä

Keväällä jäiden lähdettyä kalaverkkoon sotkeutuneen miehen ruumis ajautuu rantaan Sandhamnissa Tukholman saaristossa. Tapaus vaikuttaa asiaa selvittävän Nackan poliisin Thomas Andreassonin mielestä aluksi ikävältä kalastusonnettomuudelta, sillä itsemurhaankaan ei mikään tunnu viittaavan.Tutkinta saa uuden käänteen, kun saarelle saapunut hukkuneen sukulainen löytyy raa’asti surmattuna majapaikastaan. Mikä liittää kuolemat toisiinsa? Mistä löytyy puuttuva linkki kahden ruumiin välillä? Kuka surmasi serkukset ja miksi? Löytyykö syyllinen kesäparatiisista?Vastasyntyneen tyttärensä menettänyt ja avioeroon ajautunut saaristolaispoliisi Thomas paneutuu täydellä tarmolla outoon mysteeriin. Hän saa apua lapsuudenystävältään, Sandhamnissa lomiaan viettävältä tukholmalaisjuristi Nora Lindeltä.Murhaaja on vapaalla, ja median paine kasvaa. Saaristolaisten ja kesäasukkaiden suhteet kiristyvät, kun läpimurtoa ei saada. Murhaaja on löydettävä ennen kuin lisää ihmishenkiä menetetään.
Ihan mielettömän hyvä kirja!!! Niin tempaisi mukaansa, etten olisi malttanut käsistäni laskea, mutta pakkohan se oli  arkeakin pyörittää, mutta jokaisen liikenevän hetken käytin kirjan lukemiseen eikä siinä sitten kauaa mennytkään. Todella loistava dekkari pitkästä aikaa! Erittäin hyvä hahmogalleria, ihania maisemakuvauksia sopivassa määrin (niin ihania että olen varmasti lähdössä Sandhamniin kesällä tai ainakin sitten seuraavana kesänä!!), hyviä verkkaisia juonenkäänteitä, johdonmukainen ja selkeä. Loppuratkaisua ei voinut aavistaa etukäteen, vaan sen tajusi juuri oikealla hetkellä :) Suosittelen ihan kaikille! Jopa sellaisille jotka eivät ole dekkareita lukeneet, tästä on hyvä aloittaa! :)
Kirja on ilmestynyt Suomessa vuonna 2012, sivuja on 446.
Sisäpiirissä
Menestynyt mutta ylimielinen juristi Oscar Juliander ammutaan ökyveneensä ruoriin kesken purjehduskilpailun startin. Rikostarkastaja Thomas Andreasson ja tämän rakas lapsuudenystävä, lakimies Nora Linde ryhtyvät penkomaan tapausta ja huomaavat, että ainakaan motiiveista ei ole pulaa: häikäilemätön Juliander jätti jälkeensä pettyneitä rakastajattaria ja katkeria liikekumppaneita. Kun toinenkin Kuninkaallisen purjehdusseuran jäsen löydetään surmattuna, alkaa idylliin upotettu salaisuus nousta pintaan. Mitä peliä Julianderin ja tämän rikkaiden ystävien sisäpiirissä oikein pelataan?
No ei ihan niin hykerryttävän hyvä kuin ensimmäinen, mutta hyvä silti. Vierastin itse ehkä liikaakin purjehdusteemaa, kun en siitä mitään tiedä, jotkut termitkin olivat ihan vieraita minulle. No eipä nuo nyt haitannut hyvää juonta kuitenkaan ja nopealukuinen tämäkin oli. Tässä murhaaja oli helpompi arvata. Ilmestyi Suomessa 2013, sivuja 364.
Pinnan alla
Nuori tyttö katoaa jäljettömiin syksyisenä myrsky-yönä, ja tuloksettomien etsintöjen jälkeen hänet julistetaan hukkuneeksi. Muutamaa kuukautta myöhemmin Nora Linde lomailee Sandhamnissa poikiensa kanssa, ja leikkiessään metsässä lapset tekevät karmean löydön, murhatun tytön ruumis makaa maassa. Nora alkaa selvittää tapausta ystävänsä Thomasin Andreassonin kanssa. Johtolangat ovat niukat, mutta johtavat lopulta yli sadan vuoden takaisiin tapahtumiin.
Tämä taas oli parempi kuin toinen, muttei ihan niin hyvä kuin ensimmäinen :) Kirjassa liikutaan kahdella eri aikakaudella, yleensä sellainen ärsyttää minua, mutta tässä ei haitannut vaan teki lisää mielenkiintoa kirjaan omalla tavallaan ja toi tavallaan lisätarinan kirjaan.Tässä oli niin selkeästi aina se milloin liikuttiin historiassa ja milloin nykyajassa että aikakausien vaihtelut ei tuonut sekaannusta eikä ärsyttänyt. Taas hyvä juoni, sopivasti jännä ja vei kyllä mukanaan mukavasti. Ilmestyi Suomessa 2014 ja sivuja 352. 
Nyt odotan kovalla innolla neljättä kirjaa joka ilmestyy huhtikuussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...