lauantai 1. helmikuuta 2014

Kesälukemista ja kesävieraita blogiin

Kesäkuun 7. 2013 - jonnanlukunurkkaus
Se on kesä nyt :) Monesti kuulee ihmisten sanovan että “Juu luen sitten kesällä kun on lomalla aikaa.” ja jotkut ihmiset jopa lukevat eri tyylisiä kirjoja eri vuoden aikoihin, ja usein puhutaan että esim. dekkarit kuuluvat kesään. No, minä luen kyllä kaikenlaista kaikkina vuodenaikoina, mutta ajattelin, että voisin nyt kirjoittaa muutamia ehdotuksia teille kesälukemiseksi. Sen lisäksi yritän tässä kesän aikana saada lähipiiristäni ihmisiä suosittelemaan kirjoja teille, ja julkaisen täällä heidän suosituksensa/kirjoituksensa. Mutta nyt kaksi ensimmäistä kirjasarjaa esittelyyn itseltäni ja lopuksi ensimmäinen kesävieras =)
Suosittelen dekkareiden ystäville Mari Jungstedtin dekkarisarjaa. Rakastan Jungstedtin kirjoja!!! Ne ovat aivan mahtavia, loistavia, hyvin kirjoitettuja, mielenkiintoisia juonenkäänteitä ja ihania maisemakuvauksia (sopivassa määrin) Visbystä, joihin kirjat sijoittuvat. Jungstedtin dekkarit eivät missään nimessä ole liian raakoja, joten ne sopivat myös sellaisille jotka eivät ole aiemmin lukenut ollenkaan dekkareita tai on lukenut vain muutaman. Kirjat pitää lukea järjestyksessä, ja ensimmäinen niistä on Kesän kylmyydessä. Kun luet tämän ensimmäisen, et voi olla lukematta seuraavia =D
Sitten kevyttä maalaisromantiikkaa kaipaaville ehdottomasti Anneli Kivelän Katajamäki-sarja. Katajamäki kirjat sijoittuvat pieneen ihanaan Katajamäen kylään. Katajamäki-sarja on lempeää, rentoa, kevyttä ja helppoa luettavaa. Ei tarvitse kummoisia ajatella ja lukeminen edistyy kuin itsestään. Katajamäki kirjoissa on aina eri päähenkilö kenen näkökulmasta kirja on. Ensimmäisen kirjan jälkeen toista aloittaessani olin aluksi harmissani, että päähenkilö jokaisessa kirjassa vaihtuu, mutta ei se kyllä haitannut, koska kaikki kyläläiset ovat kirjoissa kuitenkin mukana, ja kaikkien elämää kirjoissa seurataan. Kirjoja on ilmestynyt 8kpl joista viimeisin tänä keväänä. Katajamäet olisi myös hyvä lukea järjestyksessä ja ensimmäinen on Kotiin Katajamäelle.
Sitten ensimmäisen kesävieraani suositukset! Ensimmäinen blogivieraani on kukapa muukaan kuin oma puolisoni Juha =) Kuten jo aiemminkin olen kertonut, Juha ei mikään varsinainen lukutoukka ole, mutta tämän tästä hänkin innostuu lukemaan ja saattaa lukea monta kirjaa sitten putkeen kun lukemisen makuun pääsee. Itse hän ei tekstiä luvannut kirjoittaa, mutta suositteli mielellään. Ensimmäisenä Juha suosittelee lähinnä mieslukijoille Arto Paasilinnan kirjoja. Juha on itse vuosien varrella lukenut lähes kaikki Paasilinnan kirjat ja meidän kirjahyllystäkin niitä löytyy 18kpl. Naisetkin toki voivat kuulemma lukea, mutta huumori ja kirjan aiheet todennäköisesti iskevät enemmän miehiin.
Toiseksi Juha suosittelee kaikille ihmisille ja kaikenlaisille lukijoille Hannes Markkulan Suomalainen murha 1953-1990 ja Suomalainen murha 1991-1994 sekä Aake Jermon Murha ei vanhene koskaan. Kirjat kertovat erilaisista kuuluisista murhista joita Suomessa on tapahtunut ihan oikeasti. Kirjoissa kerrotaan murhista ja niiden ratkomisista. Jotkut murhista ovat jääneet selvittämättä, osa kuitenkin on selvitetty ja tuomiot annettu. Kirjoissa kerrotaan myös minkälaisen tuomion ja millä perusteilla tuomio on syylliselle annettu. Aake Jermon kirjassa murhiin mennään vielä syvemmälle kuin Hannes Markkulan kirjoissa, mutta molempien kirjat ovat todella hyviä, erittäin mielenkiintoisia ja yksityiskohtaisia. Voin yhtyä näihin suosituksiin, itsekin nämä kirjat lukeneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...