lauantai 1. helmikuuta 2014

Ylitys

Toukokuun 9. 2012 - jonnanlukunurkkaus
Olen aina pitänyt kovasti elämänkertakirjallisuudesta ja nyt viimeaikoina olen lukenut niitä kolme peräkkäin. Yksi näistä on Manuela Boscon omaelämänkerta Ylitys. Ylitys on tänä vuonna ilmestynyt kirja ja siinä 220 sivua.
Manuela Bosco on maailmankuulun fysiologin Carmelo Boscon tytär, huippulahjakas aitajuoksijaksi jo pienenä lapsena. Isä valmentaa ja kannustaa Manuelaa nuoresta asti ja heille kehittyy hyvin vahva jopa symbioottinen side, joka kuitenkin saa joitakin kolhuja ajan myötä. Manuela kasvaa kahden kultttuurin perheessä, äiti on suomalainen Savosta kotoisin ja isä sisialainen. Kahden voimakkaan kulttuurin perhe ei ole helppo ympäristö kasvaa ja kehittyä, sen Manuela  joutuu kokemaan. Myös urheilumaailma ei ole pidemmän päälle mikään helpon elämän ympäristö eikä kaikki ole niin yksinkertaista. Isän menetys saa Manuelan elämän horjumaan ja hän joutuu miettimään koko elämänsä uudelleen.
Ylitys on mielenkiintoinen lukukokemus. Häiritsevää kirjassa on se, että se ei aina ole kovin johdonmukainen ja tarina hyppii vähän väliä asiasta ja ajasta toiseen. Välillä joutuu miettimään, että mistähän vuodesta nyt puhutaan. Jotenkin kirjasta myös heijastuu että kirjoittajalla ei ole kokemusta kirjan kirjoittamisesta, ja kirjoitus ei ole ihan kirjailijan tasoista. Ylitys on silti ihan kelpo luettavaksi, eikä nämä puutteet tee kirjasta vaikeaa eikä suinkaan huonoa luettavaa, eikä ne välttämättä edes häiritse kaikkia.
Oli mukava lukea juuri näiden kahden kulttuurin välissä olevasta ihmisestä ja heidän perhe-elämästään. Se toi oman lisämielenkiintonsa kirjaan. Ylitys on ensimmäinen elämänkerta, jonka olen lukenut urheilijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...