lauantai 1. helmikuuta 2014

Pimeä korpi

Joulukuun 28. 2011 - jonnanlukunurkkaus
Pimeä korpi on Esa-Pekka Kanniaisen esikoisdekkari ja trilogian ensimmäinen osa. Kirja on ilmestynyt tänä vuonna ja siinä on 286 sivua.
Työpaikkaa vähän aikaa sitten Espoosta Turun poliisiin vaihtanut Anna on kolmekymppinen rikoskomisario. Työuupumus vaivaa Annaa eikä hänen lähipiirissäkään kaikki ole ihan kunnossa. Anna saa haastavan tutkinnan johdettavakseen kun 12-vuotias poika löytyy kuolleena muinaiselta uhrikiveltä. Tutkinnan luonne kuitenkin muuttuu pian, kun erilaisia kuolemantapauksia tulee esille. Onko niillä mitään tekemistä toistensa kanssa? Miten kaikki vaikuttaa Annaan? Kirjassa yhdistyy sopivasti Annan siviilielämä ja rikoksen tutkinta.
Kanniainen on opiskellut teologiaa ja hänellä on lähes 20 vuoden kokemus kriminaalityöstä. Tällä hetkellä hän työskentelee Turun vankilassa musiikin ohjaajana ja opiskelee musiikkiterapiaa. Kriminaalityön kokemus tulee esille kirjassa hyvin ja selkeästi, muttei häiritsevästi.

Dekkari on nopeasti luettava. Juoni on oikein hyvä ja kerronta etenee hyvin. Ihan kevyt dekkari ei mielestäni ollut, (muttei dekkarin tarvitse kevyt ollakaan :) ) lapsi uhrina tekee aina kirjasta raskaamman, muttei kirja nyt niin rankka ole etteikö sitä voisi lukea. Kirja oli todella hyvä ja mielenkiinnolla jäin odottamaan seuraavaa osaa :) Suosittelen dekkareiden ystäville, ja sellaisillekin jotka haluavat ensimmäistä kertaa dekkarin lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...