keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Koskenniskan naapurissa

Koskenniskan naapurissa on Essi Pajun tänä keväänä ilmestynyt kirja. Sen on kustantanut Karisto ja sivuja siinä on 271. Luin tämän tuossa huhti-toukokuun vaihteessa.

Koskenniskan naapurissa vie lukijan maalaismaisemaan. Päähenkilö Aava on kokenut avioeron ja tullut irtisanotuksi. Aava on teini-ikäisen tyttärensä Siirin kanssa tilanteessa jossa täytyy miettiä jommankumman hevosen luopumisesta. Kun Sari, Aavan paras ystävä kertoo hänelle työpaikasta hevostallin lomittajana, hän epäröi, mutta lähtee katsomaan Vuohenkulman tallia. Tallilla odottaa loppuunpalanut tallinomistaja ja epäsiisti, rähjäinen talliympäristö. Aava on kauhuissaan, mutta suostuu kuitenkin työhön.

Tallilomittajan arki on haastavaa, eikä tilannetta helpota protestoiva Siiri, mutta Aava tekee parhaansa ikävistä yllätyksistä huolimatta. Sari ojentaa ystävän auttavan käden ja saa Aavan ajattelemaan uutta parisuhteen mahdollisuutta, jokunen kandidaatti löytyykin. Yksi mahdollinen sulhaskandidaatti voisi olla lähellä sijaitsevan Koskenniskan tilan avulias pehtoori Petteri, vai voisiko sittenkään?

Koskenniskan naapurissa oli mukava ja huoleton lukukokemus. Nopealukuinen ja rentouttava romaani, joka sopii hyvin kesälomalukemiseksi. Maalaisromantiikkaa ja tallielämää sopivassa suhteessa, ja uskon tämän kirjan olevan erinomainen erityisesti hevosten ystäville, vaikka toimii kyllä tällaisellekin lukijalle joka ei hevosista mitään ymmärrä =) Uskoisin että Koskenniskan naapurissa on saamassa jatkoa, loppu vaikutti vähän sellaiselta, lukija jäi kutkuttavaan mielentilaan kirjan päätyttyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...