maanantai 15. heinäkuuta 2019

Kullanhuuhtoja

Toukokuussa ilmestynyt Kullanhuuhtoja on Timo Sandbergin Heittola-sarjan yhdestoista kirja.  Kullanhuutoja ilmestyi toukokuun alussa, sivuja siinä on 315 ja sen on kustantanut Karisto.

Komisario Heittolan kaveri, entinen kansanedustaja Pertti Jalovuori on kokenut väkivaltaisen kuoleman Lapissa, selvittäessään sukunsa vaiheita. Hautajaisissa Heittola päättää kolmen puolitutun miehen kanssa lähteä selvittämään, mitä Jalovuori oli saanut suvustaan selville, kuka hänet tappoi ja miksi, samalla reissu toisi kaivattua irtiottoa kireästä tunnelmasta kotona ja omista työasioista. Rovaniemen poliisissa työskentelevä Nora Siren valaisee Jalovuoren murhan tutkintaa Heittolan porukalle, onhan heillä Heittolan kanssa yhteistä menneisyyttä poliisityössä ja vähän muutenkin. 

Miesporukka majoittuu Lapin erämaahan ja tapaa omien tutkimustensa yhteydessä mitä erikoisempia persoonallisuuksia. Ihan kaikki eivät pidä miesten uteluista ja he joutuvat tämän tästä kiperiin tilanteisiin ja käänteisiin, mutta humoristisiakin tapahtumia ja kohtaamisia miesten tielle riittää.

Kullanhuuhtoja oli erilainen tuulahdus Heittola-sarjaan, miellyttävä sellainen. Lapin erämaa jo itsessään kiehtoo minua, ja oli aivan mahtavaa lukea siitä. Maisemien ja paikkojen kuvailu oli itselleni jo koukuttavaa. Pidin kovasti Heittolan miesporukan hahmoista, ne olivat todentuntuisia ja erilaisia persoonallisuuksia. Kirjaan oli hienosti rakennettu miesten välille hieno yhteishenki, vaikka persoonilla oli vahvojakin mielipide-, ja näkemyseroja erinäisistä asioista. Se oli tavallaan osa tarinaa.

Juoni oli hyvin mielenkiintoinen ja lukiessa sai hyvin pohdittua itsekin Jalovuoren kuolemaan johtaneita asioita. Sandbergin ominainen hyvä tyyli teoksessa on, vaikka ihan tavanomainen Heittola-kirja ei olekaan. Sandberg on yksi niistä dekkaristeista, jotka ovat sarjojensa ensikirjoista koukuttaneet minut lukijana, ja yksi suosikkidekkaristeistani. Heittola-sarjan parissa ei voi muuta kuin viihtyä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...