torstai 20. huhtikuuta 2017

Sydämenasioita Jylhäsalmella

Aurinkoista lukuviikkoa kaikille! Näin lukuviikolla yritän saada vähän enemmän blogattua, blogattavia kirjoja nimittäin on tuossa iso kasa :)

Sain Karistolta arvostelukappaleeksi Kirsi Pehkosen Sydämenasioita Jylhäsalmella, kiitos Karistolle tästä! Kirja on juuri ilmestynyt ja luin sen nyt pääsiäisenä. Sivuja kirjassa on 190. Tämä on ensimmäinen kirja Pehkoselta jonka luin.

Sydämenasioita Jylhäsalmella aloittaa uuden kotimaisen maalaisromanttisen sarjan, jolle jatkoa on luvassa ensi keväänä. Päähenkilönä kirjassa on juuri opettajaksi valmistunut nuori nainen Riina, joka lähtee Jylhäsalmelle sukulaistensa pitämään lossikahvilaan kesätöihin. Riina on ajatellut kesän Jylhäsalmella olevan kuin hengähdystauko, välivaihe, sillä elämässä on tapahtunut muutoksia, sydän on särkynyt aiemmin keväällä ja sen myötä elämä on muuttunut. Jylhäsalmessa hänet otetaan hyvin vastaan ja kesä tuo tullessaan uusia haasteita ja ihmisiä Riinan elämään.

Lämminhenkinen ja kesäinen romaani maustettuna pienellä jännityselementillä tuo lukijalle hymyn huulille ja maalaisromanttisen tunnelman järvineen, mökkeineen, aurongonpaisteineen ja ukkosmyrskyineen. Ympäristön ja ihmisten kuvaukset ovat hienoja ja kirjan tunnelmaan on niiden myötä helppo päästä sisään. Kirsi Pehkonen on kirjoittanut hyvin perinteisen maalaisromanttisen romaanin, mukavaa ja kevyttä luettavaa. Teksi on selkeää ja sujuvaa, tarina etenee johdonmukaisesti ja reippaasti. Jokaisen joka pitää maalaisromantiikasta kannattaa lukea ehdottomasti Sydämenasioita Jylhäsalmella.

Luulen että maalaisromanttiset kirjat ovat aina tervetulleita suomalaiseen kirjallisuuteen. Monet haluavat lukea jotain kevyttä ja kaunista kun nykymaailmassa on niin paljon ikäviä asioita. Itsekin luen mielelläni välillä tällaista kirjallisuutta, varsinkin jos olen juuri lukenut jotain rankempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...