torstai 4. kesäkuuta 2015

Kylli Villa: Ei, ei matkavakuutusta minulle ja Koipitoipilas

Luin juuri Kyllikki Villan kaksi runokirjaa, Ei, ei matkavakuutusta minulle ja Koipitoipilas.

Ei, ei matkavakuutusta minulle on ilmestynyt vuonna 1976 ja siinä on sivuja 72. Runoissa on eri aiheita, ne ovat lyhyitä ja helposti ymmärrettäviä tälläisellekin joka on vähänlaisesti vielä lukenut runoja :) Paljon Villa käsittelee näissä runoissaan perhettä, vanhenemista ja elämää. Muutamia runoja kirjoitin itselleni ylöskin. Runot olivat kevyttä luettavaa vaikka oli vakaviakin aiheita.

Koipitoipilas on ilmestynyt vuonna 2009 ja sivuja on 109. Tämän kirjan aiheena oli Kyllikin oma toipilasaika, usean viikon sairaalassaolo ja kuntoutus. Runot olivat sävyltään synkähköjä, vain muutamia iloisempia löytyi joukosta. Perhe oli myös näissä runoissa mukana osittain. Runoista huomaa että aika on ollut hänelle rankkaa. Tässäkin runokirjassa vanheneminen ja sen tuomat muutokset ovat vahvasti läsnä. Vaikka runot olivat synkkämielisiä niin hyviä runoja ne kuitenkin olivat. Hienosti Kyllikki Villa oli saanut tunteensa, ajatuksensa ja kokemuksensa runoiksi puettua. 

Aikaisemmin olen lukenut Kyllikki Villalta Tyttö sodassa- Kenttälotan kirjeitä 1941- 1944 ja nyt kesän aikana ajattelin lukea hänen teoksensa Vanhan rouvan lokikirja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...