perjantai 11. heinäkuuta 2014

Paljon pelissä

Olen pitkään miettinyt että pitäisi lukea jotain Sanda Brownilta. Ystäväni on lukenut kaikki hänen kirjansa ja myös omistaa kaikki hänen kirjansa. Nyt keväällä Brownilta ilmestyi uusi kirja suomeksi, Paljon pelissä. Luin siitä esittelyn yhdestä kirjakerhon lehdestä ja sain siitä hyvän vaikutelman. Sain kirjan nopeasti käsiini ja aloin lukemaan suurin odotuksin, niin paljon olin kuullut kehuttavan Brownin kirjoja.

Paljon pelissä on 394 sivuinen kirja, joka on ilmestynyt tosiaan Suomessa nyt keväällä 2014. Tässä kirjaston esittelyteksti kirjasta:  Mitä jos rakastuisit sarjamurhaajaan? Naisen voi vangita, mutta ei hänen sydäntään. Vai voiko? Kutkuttavan ovelassa jännärissä musta muuttuu valkoiseksi, oikea vääräksi, mutta rakkaus - se on ja pysyy. Sarjamurhaaja Lee Coburn ottaa poliisin lesken Honorin panttivangiksi. Coburn vakuuttaa olevansa syytön. Lisäksi hän väittää, että Honorin miehen kuolema ei ollut onnettomuus. Mikä on salaisuus, joka maksoi puolison hengen - ja joka nyt uhkaa koitua Honorin ja hänen tyttärensä kohtaloksi? Kukaan muu kuin Coburn ei voi heitä auttaa. Kuumassa ja kosteassa Louisianan yössä Honor saa huomata, että kun vetovoiman lait lakkaavat pätemästä, on vain seurattava sydäntään.

Brown on saanut aikaan hyvän teoksen jossa yhdistyy jännitys ja romantiikka. Kirjassa alkaa heti tapahtumaan asioita. Ei ole sellasia turhanpäiväisiä liirumlaarumeita ja sepustuksia, vaan päästään heti asiaan.Se on todella positiivinen asia, pisteet siitä Brownille! Aikajana tapahtumille on 2-3 päivää, se on vähän turhan pieni ja kapea näin tapahtumarikkaaseen kirjaan. Kirjassa tosiaan tapahtuu paljon kaikenlaista. Juonenkäänteitä on paljon tasaisesti pitkin kirjaa, hyvä niin.Tapahtumia ei ole liikaa, mutta sen sijaan ihmisiä ja näkökulmia on liikaa. Ja koska aikajana on noin pieni, se vie mielestäni kirjasta realistisuutta pois. Kirja eteni ihan ok tahtia, ajoittain kirja vei mukanaan ajoittain ei. Pääasiassa kyllä mielenkiinto pysyi yllä läpi kirjan, tylsää luettavaa tämä ei siis ole.Vähän sellainen perusjenkkijännäri, odotin jotain vähän enemmän. Odotukset ei siis ihan täyttynyt, tosin ne odotukset olivat korkealla. Kirja oli kyllä ihan hyvä ja voin suositella sitä, mielummin sellaiselle joka pitää jenkkijännäreistä ja on lukenut paljon jännityskirjallisuutta, jotta pysyy kärryillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...