torstai 25. kesäkuuta 2015

Mies kuumasta

Mies kuumasta on Jarkko Sipilän Takamäki-sarjan viidestoista kirja. Aivan uunituoreen kirjan luin Juhannuksena ja viihdyin kyllä kirjan parissa mainiosti!

Kaiken kaikkiaan Takamäki-sarja on ollut todella hyvä, ja kaikista näistä viidestätoista kirjasta muutama on ollut vielä erityisen hyvä, ja Mies kuumasta kuuluu näihin erityisen hyvien joukkoon. On kyllä ehdottomasti yksi parhaista. Pidän Sipilän tyylistä kirjoittaa, realistisuus ja napakka teksti tekee kirjoista todentuntuisia, tästä hyvänä esimerkkinä kerran Helsingissä käydessäni ajoin jollain kadulla, joka oli juuri mainittu sillä hetkellä lukuvuorossa olevassa Takamäki-kirjassa, melkein odotin jonkun poliisin Takamäen ryhmästä tulevan vastaan :)

Aloin lukemaan Jarkko Sipilän Takamäki-sarjaa vuonna 2013, ja sen vuoden aikana luin kymmenen ensimmäistä niistä, loput sitten viime vuonna. Olin pitkään suunnitellut että alan niitä lukemaan, aina se oli jäänyt, mutta kun ystäväni kehui niitä ties jo kuinka monennen kerran ajattelin että nyt täytyy aloittaa, aloitin, ja koukkuun jäin. Pitkään jo ennen kuin aloin Sipilän kirjoja lukemaan, seurasin kyllä hänen uraansa rikostoimittajana ja pidin hänestä toimittajana paljon. Kirjojen myötä pidän hänestä nyt sekä toimittajana, että kirjailijana.

Mies kuumasta kirjassa pyöritään väärennetyn rahan ympärillä. Huippu hyvin väärennettyjä 50€ seteleitä alkaa tupsahdella useammaltakin taholta komisario Takamäen ryhmän ihmeteltäväksi. Mistä rahat tulevat, miksi niitä löytyy niin monen pikkurikollisen hallusta, kuka väärennettyjä seteleitä yrittää saada johonkin ja miksi? Takamäen ryhmä saa kuin vahingossa myös Porilaista vahvistusta tutkimuksiina ja Porilaisen poliisinkin syy Helsinkiin tuloon kiertyy viisikymppisten seteleiden vyyhteen.

Jännittävä ja huippu hyvä dekkari! Kirja oli koukuttava. Mielenkiintoinen ja mukavasti sai nauraakin tämän tästä. Itse alkuperäisenä Porilaisena olin innoissani Porilaisesta poliisista Lievosesta, hän toi hauskaa vivahdetta kirjaan, vielä kun Lievonen olisi puhunut Porin murteella olisi ollut täydellistä :) Ehkä pikkuisen kolkon harmaan kuvan Lievonen antoi Porista, onhan täällä paljon muutakin kuin 70-luvun betonihelvettialueita, mutta eipä tuo nyt haitannut niin paljon että olisi vienyt lukuilon :) Näistä Takamäen ryhmän poliiseista Suhonen on ehdottomasti suosikkini!

Mies kuumasta ilmestyi tosiaan nyt alkukesästä, sivuja kirjassa on 235. Suosittelen lukemaan Takamäki-sarjaa alusta alkaen järjestyksessä, niin pysyy hyvin vakiohenkilöiden elämästä kärryillä ja kirjoissa palataan kuitenkin ajoittain myös edellisissä kirjoissa tapahtuneisiin rikoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...