sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Paha puuska

Paha puuska on Kirsti Kurosen kirjoittama runoromaani. Kirja on nuorten kirja, mutta toimii hyvin aikuisellekin, todella hyvin itseasiassa. Kirja on 75 sivuinen, todella helppolukuinen ja ilmestynyt tänä vuonna.

Paha puuska on koskettava tarina seiskaluokkalaisen Laurin itsemurhasta ja hänen sisarensa Hillan selviytymisestä siitä. Lauri on aloittanut samana päivänä 7:nen luokan ja kotimatkalla koulusta hän päättää jättäytyä junan alle. 8:nen luokan aloittanut Hilla ei pysty ymmärtämään pikkuveljensä tekoa, eikä vanhemmista ole juuri apua suunnattomassa surussa. Miksi Lauri teki itsemurhan? Mitä jos se olikin vahinko? Mitä tapahtui?

Hilla menee metsään Laurin lempipaikalle, kuusen alle kivelle joka on kuin tuoli, tuolikivi. Ensimmäinen suuri tunteenpurkaus tapahtuu siellä, yksin. Sen jälkeen Hilla alkaa käymään kivellä joka viikko, hän tuntee Laurin olevan siellä, Hilla käy keskusteluja Laurin kanssa, purkaa tunteitaan, vaatii Laurilta syytä, miksi itsemurha?

Hillalla on bändi Merenneidot, Hilla sanoittaa laulun jonka nimeksi tulee Lauri.  Laulun sanat ovat kirjan lopussa ja nettiosoite josta laulun voi käydä kuuntelemassa, laitan osoitteen tähän: http://youtu.be/pf21ENLS0R0

Paha puuska on todella hyvä kirja, koskettava, liikuttava ja herkkä. En voinut laskea kirjaa käsistäni, niin vaikuttava se oli, yhdeltä istumalta oli pakko lukea. Suosittelen tätä kaikille, nuorille ja aikuisille. Tämän kirjan luettuani, oli pakko istua hetki hiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...