sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Salaisuuksia Delobriandissa

Arvostelukappaleena tällä kertaa Liliana Lennon Salaisuuksia Delobriandissa. Kirja on ilmestynyt tänä vuonna ja sen on kustantanut Torni, sivuja 202. Salaisuuksia Delobriandissa on itsenäinen jatko-osa Lennon esikoiskirjaan Dionnen tytöt, joka ilmestyi 2016 ja olen kirjoittanut siitäkin blogiini.

Kirjassa on neljä päähenkilöä, Alexa, Margot, Sofia ja Gunvor, joiden elämät kohtaavat ja kietoutuvat yhteen kuvitteellisessa maassa Fretanniassa, Delobriandin kaupungissa. Dionnen tytöissä elettiin sisällissodan aikaa, jossa ihmiset, keijut ja menninkäiset hakivat paikkaansa. Siitä on nyt kulunut lähes 30 vuotta ja kaikki lajit elävät sovussa, toki sota on jättänyt jälkensä joidenkin asenteisiin ja elämiin. Gunvor painii huonon omanarvontunnon kanssa, mutta on onnellinen avoliitossaan, joka kuitenkin on vähän erikoinen ja yksipuolinen. Alexa häpeää isänsä menneisyyttä ja yrittää kaikella mahdollisella tavalla salata sen muilta. Margot elää täysillä näyttelijän uraansa, mutta menneisyyden traumat sodasta valtaavat välillä hänen mielensä. Sofia kaipaa elämäänsä lasta, jota ei vain kuulu, vaikka kaikki muu elämässä olisi nyt juuri kohdallaan. 

Lento jatkaa esikoiskirjansa tapaan lentävällä kerronnallaan ja mielikuvituksellaan. Viihdyin tämän jatko-osan parissa paremmin kuin ensimmäisen kirjan. Tämä edeltäjäänsä hillitympi ja juoneltaan mielenkiintoisempi tarina on nopealukuinen ja kevyt kirja. Fantasian ja chick litin yhdistelmä ei edelleenkään ole ominta itselleni, mutta kuvitteellinen maailma on kuvattu hyvin ja pystyin kyllä näkemään sen silmissäni. Hahmoähky kyllä vähän vaivasi, piti välillä alussa tarkistaa kuka olikaan kuka ja oliko keiju, ihminen vai menninkäinen. Vähemmälläkin hahmomäärällä kirja olisi mielestäni siis toiminut. 

Edelleen suosittelisin kirjaa nuorille ja nuorille aikuisille fantasian ystäville, miksei chick litin ystäville myös. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...