perjantai 7. joulukuuta 2018

Himon hinta

Sain Kvalitilta arvostelukappaleeksi kirjan Himon hinta. Se on Henry Ahon ja Jasu Rinneojan yhdessä kirjoittama romaani joka on ilmestynyt tänä vuonna. Sivuja kirjasta löytyy 279.

Keski-ikäinen Mikael kaipaa elämäänsä piristystä. Avioliitto on kulahtanut, vaimo ei miellytä enää oikein millään tavalla ja lapsilla on omat juttunsa. Tytärpuoli oli omassa goottimaailmassaan ja poika taas pelien lumoissa. Mikael kirjautuu netissä sivustolle jossa ihmiset jakavat itsestään eroottisia kuvia ja kommetoivat niitä. Toisaalla 15-vuotias Johanna haluaa myös jotai säpinää elämäänsä eikä oman ikäluokan pojat kiinnosta yhtään. Hän kirjautuu samalle sivustolle kuin Mikael, keksityllä syntymäajalla. Toisilleen tuntemattomat Mikael ja Johanna alkavat tehdä tuttavuutta sivustolla, joka johtaa asioihin jotka voivat oikeassakin elämässä tapahtua.

Itselle jäi vähän ristiriitaiset tuntemukset kirjasta. Kirjan teema, nettimaailman vaarat, on hyvin valittu, se on ajankohtainen ja puhutteleva. Myös se että kirjaan on valittu sekä nuoren tytön että keski-ikäisen miehen näkökulmat on hyvä, se tuo laajuutta asian käsittelyyn. Teoksen rakenne on onnistunut ja kerronta on etenevää, hyvää tekstiä. Hahmot sen sijaan jäivät vähän vaivaamaan. Ensinnäkin kaikki aikuiset kirjassa juopottelevat enemmän tai vähemmän, paitsi Mikaelin vaimo. En saanut oikein kiinni miksi näin oli. Se vielä oli ihan okei ja ymmärrettävää kun yksi henkilö kirjassa oli selvä alkoholisti, mutta näiden muiden hahmojen pikkujuopottelu tuntui vähän kummalliselta ja epärealistiselta. Samoin teini-tytön ajatusmaailma tuntui paikoittain vähän epäuskottavalta, jotenkin kömpelöltä. Odotin enemmän myös luvattua jännitystä, se jäi varsin laihaksi.

Kirja on enemmän ehkä suunnattu aikuisille, varmasti herättää vanhempia seuraamaan tarkemmin lastensa netin käyttöä, mutta voisi tämä sopia nuorenkin luettavaksi.1 kommentti:

  1. Juuri sain tämän kirjan luettua ja täytyy sanoa, että omatkin mietteeni ovat melko ristiriitaiset. Jäin pohtimaan menikö minulta tämän kirjan pointti ohi. Mutta luettuani blogikirjoituksesi tulin siihen lopputulemaan, etten ole ajatusteni kanssa yksin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...