tiistai 9. kesäkuuta 2020

Helsingin murhahistoria; 110 tarinaa henkirikoksista, Pauli Jokinen

Keväällä tietokirjailija Pauli Jokiselta ilmestyi kirja Helsingin murhahistoria; 110 tarinaa henkirikoksista. Luin kirjan toukokuun alussa. Sen on kustantanut Into ja sivuja teoksessa on 252. Kiitos Intolle arvostelukappaleesta.

Jokinen on koonnut kirjaansa 110 henkirikostarinaa Helsingin seudulta, ja ne sijoittuvat 1800-luvulta aina nykypäivään asti. Tarinat ovat tiivistetty hyvin 1-2 sivuun ja lähteinä on käytetty kattavasti paljon erilaisia kirjoja, lehtiä,  ja Tv-sarjoja. Tapaukset ovat mielenkiintoisia, ja tietysti osa näistä on sellaisia mistä on itsekin lukenut kirjoja ja lehtijuttuja. Jotkut kirjan tapauksista on saatu selvitettyä heti, toiset vuosia myöhemmin ja osa on jäänyt selvittämättä.

Oli mielenkiintoista lukea myös todella vanhoista tapauksista. Olen lukenut samantyylisiä kirjoja aiemminkin paljon, nyt tuli taas paljon uusia ja mielenkiintoisia tapauksia eteen. Kirjassa tulee esille hyvin myös se, kuinka rikostutkintatavat ovat muuttuneet. Vaikka ennen ei ollut käytössä nykyajan tekniikkaa, saatiin silloinkin uskomattomasti selville pikkuasioitakin. Joitakin joskus kyllä ihan vahingossakin.

Kirjassa on jaettu Helsinki osiin ja tapaukset lajiteltu niiden mukaan. Karttojakin kirjasta löytyy ja niihin on merkitty näitä tapauksien sijainteja. Teksti on hyvin sujuvaa ja ytimekästä, lisäksi kirjasta löytyy kuvia.

Oikein mielenkiintoinen ja hyvä lukukokemus, suosittelen kaikille rikoskirjallisuutta lukeville!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...