lauantai 21. joulukuuta 2019

Rakas Natasha, Marja-Leena Tiainen

Sain arvostelukappaleeksi Marja-Leena Tiaisen nuortendekkarin Rakas Natasha. Kirja ilmestyi syksyllä, sen on kustantanut Myllylahti ja sivuja kirjassa on 223. Kiitos Myllylahdelle arvostelukappaleesta!

Joel on vartijaksi opiskeleva nuorimies, jolla on elämässään kaikki hyvin. Vähän ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä, hän tutustuu paremmin etäiseksi jääneeseen biologiseen isäänsä Turkkaan. Turkka omistaa huonosti menestyvän autokaupan ja hänellä tuntuu olevan hämäräbisneksiä, joihin liittyy moottoripyöräjengiläisiä. Turkalla on uudesta liitostaan poika Anton, johon Joel haluaa tutustua, ja Turkka puolestaan haluaa lähentää välejään Joeliin. Ennen kuin kenenkään välit ehtivät lähentyä, Turkka menehtyy auto-onnettomuudessa. Kun Joel tapaa biologisen isänsä perheen, hän hämmentyy tajutessaan siihen kuuluvan vanhan koulukaverin Natashan, joka on kokenut muodonmuutoksen ja Joel rakastuu heti.

Uusi velipuoli ja uusi ihastus, kesätyöt vartiointiliikkeessä, poliisien kyselyt biologisesta isästä, siinä on Joelille sulattamista kerrakseen. Varsinkin kun Natashan tunteet Joelia kohtaan tuntuvat olevan varsin viileät, jopa hyytävät. Joelin uteliaisuus Turkan hämäräbisneksiin johtaa Joelin vaarallisillekin poluille, ja Joel huomaa myös Natashan tietävän enemmän kuin antaa ymmärtää.

Tiainen on kirjoittanut puoleensavetävän ja eloisan nuortendekkarin. Viihdyin kirjan parissa oikein hyvin ja luin sen nopeasti. Henkilöt ovat hyvin uskottavia ja tarina kiinnostava. Teksti on rikasta ja  kaiken kuvailu tekee lukukokemuksesta hyvin elävän. Sopivasti toimintaa ja kevyttä jännitystä. Rakas Natasha sopii oikein hyvin aikuisille vaikka nuortenkirja onkin. Varmasti kirja olisi yläkoulun vanhimmille jo erittäin hyvä ja toimiva, joten laittakaa vinkkaajat ja opettajat tämä ylös!

Itse luen dekkareita paljon, tämän kirjan myötä totean jälleen, että pitäisi lukea enemmänkin nuortenkirjoja, ja etenkin juuri nuorille suunnattuja dekkareita. Marja-Leena Tiaiselta on ilmestynyt useita kirjoja, mutta tämä oli ensimmäinen dekkari häneltä, lisääkin samaa genreä lukisin häneltä mieluusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...