sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Hämähäkin huone, Esa-Pekka Kanniainen

Kesällä ilmestynyt Hämähäkin huone on Esa-Pekka Kanniaisen toinen rikosromaani, ja jatkoa esikoisteokselle Pimeä korpi (2011). Se on Kariston kustantama ja sivuja siinä on 283.

Pimeä korpi kirjasta tuttu rikoskomissario Anna Kariluoto haluaa elämäänsä etäisyyttä ja lähtee Afganistaniin, Kabuliin kouluttamaan naispoliiseja. Vieraan kulttuurin keskellä, sodan ja korruption riepottelemassa maassa, missä naisen asema on kaikkea muuta kuin hyvä, Anna joutuu miettimään, kuka on ystävä ja kuka vihollinen. Hämmennystä uudessa ympäristössä aiheuttaa myös ihminen menneisyydestä, niin hyvässä kuin pahassakin.

Kun autosaattueeseen kohdistuu tienvarsihyökkäys ja yksi naisrauhanturvaaja katoaa, ja vähän myöhemmin toinen kollega joutuu kohtalokkaan väkivallanteon uhriksi, Anna joutuu taistelemaan tiensä tutkintaa mukaan. Tutkinnan alkumetreillä, Anna joutuu totemaan olevansa suuremmassa vaarassa kuin koskaan. Samaan aikaan Annan miesystävä ja poliisi Vesa Laaksonen alkaa Turussa selvittelemään murhaa, jonka uhrina on poliisin vanha tuttu pikkurikollinen. Tutkinta etenee ja murha-aseen historia ulottuu aina Afganistaniin asti, mutta miksi?

Hämähäkin huone on monipuolinen dekkari, joka liikkuu luvuttain Afganistanissa ja Suomessa. Kirja on mielenkiintoinen monella tapaa, ja houkuttaa lukijaa jatkamaan vielä sivun ja toisenkin. Keskittymistä tämä teos kyllä vaatii, jotta pysyy mukana hämähäkin kudelmassa. Kanniaisen teksti on kuvailevaa ja sujuvaa. Kanniaisen kriminologinen tuntemus huokuu hienosti läpi tarinan.


Pidin kovasti Pimeä korpi kirjasta, samoin tästä jatko-osastakin. Ehdinkin näiden teosten välillä jo kaivatakin seuraavaa osaa, ja nyt odotus palkittiin. Toivottavasti kolmas osaa tulee nopemmin, Hämähäkin huone jätti kutkuttavan odotuksen vatsanpohjalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...